Godfried deelt ruim 25 jaar Hondentolk-ervaringen

Puppy Specialist Godfried Dols de Hondentolk

Mag mijn puppy grommen bij het spelen?

Ruim vijfentwintig jaar help ik mensen beroepsmatig om van hun puppy en (jong)volwassen hond een fijne huishond te maken. Met moderne opvoed-cursussen door middel van het volgen van lessen op mijn hondenschool Limburg. Of door de baasjes met gedragstherapie te helpen het probleemgedrag van hun hond te verbeteren.

Mijn aanpak is vanaf het eerste begin -zo rond rond 1990- gefocust op het ‘leren opvoeden’ van honden, én het leren omgaan met ‘grenzen stellen’ aan gedrag. Vooral het leren grenzen te stellen aan ongewenst gedrag zorgt dat ongewenst of probleemgedrag voorkomen wordt. Deze aanpak sluit perfect aan de maatschappelijke situatie van mensen met honden in Nederland. Veel meer dan bij traditionele gehoorzaamheidstrainingen, waar examens centraal staan en het beleid is om probleemgedrag te negeren.

Ruim vijfentwintig jaar beroepsmatige ervaring leverde een schat aan inzichten op. Graag deel ik die met met mijn blog-lezers in artikelen met interessante wetenswaardigheden, of met waargebeurde verhalen en anekdotes.

Godfried Dols – de Hondentolk®

Nieuws, tips & verhalen van klanten