Body & Balance workshop

Wat is Body & Balance?
Body & Balance is een verrassend leuke en interessante cursus voor je hond waardoor je een diepere band met hem krijgt.

Door het doen van eenvoudige oefeningen en speciale aanrakingen zorg je er voor dat je hond zich bewuster wordt van zijn lichaam. Daardoor komt hij emotioneel en fysiek meer in balans, voelt zich beter en is geconcentreerder. En zo ontstaat een veel betere  samenwerking tussen jou en je hond.

De basis van Body & Balance is de Tellington TTouch methode. Deze methode wordt toegepast bij honden, maar o.a. ook bij paarden, cavia’s en konijnen. Aandacht, concentratie en focus zijn belangrijke elementen bij Body & Balance.
Godfried Dols is een van de weinige Tellington TTouch partitioners in Nederland

Twee onderdelen
Body & Balance bestaat uit twee onderdelen:
1) Het leren maken van zogenaamde TTouches en
2) het doen van speciale oefeningen waardoor de balans verbeterd.

1) Door speciale cirkelvormige bewegingen te maken op de huid  -de TTouches-  wordt de hond bewuster van zichzelf, hij ontspant en pijnklachten  zullen er door verminderen. Er zijn verschillende soorten TTouches die je leert toepassen.
2) Door het doen van concentratie- en balansoefeningen wordt het bewustzijn van de hond verbeterd. 
Dit gebeurt door je hond langzaam over, door of langs een uitdaging te geleiden, die gezien kunnen worden als coördinatie- en balans oefeningen.

Het doorlopen van de oefeningen vraagt concentratie, coördinatie, balans, evenwicht, behendigheid en gehoorzaamheid van jou en je hond. Samen leer je ‘al bewegend’ in balans met elkaar samen te werken.

Waarom Body & Balance?
Body & Balance blijkt bij uitstek zeer geschikt om op een zachte en positieve wijze te werken aan het veranderen van het gedrag van je hond: schrikachtigheid, angst, nervositeit en rusteloosheid, hyperactiviteit, spanning, weerstand en verzet, agressie en gehoorzaamheid.

Voor wie?
Aan Body & Balance kun je deelnemen nadat je de basiscursus hebt afgerond. Daarnaast kun je gewoon ook aan een van de gehoorzaamheidscursussen deelnemen. De effecten versterken elkaar.

Zie foto’s ⇒