Boukje

In oktober werd onze boxer Boukje van Wellenstein geboren. Het is onze derde boxer. De eerste Borre is 10 jaar geworden, de tweede Duas helaas maar 2 jaar. Nu dus Boukje, een superhond, zeer leergierig, wil het de baas zeer naar de zin maken. We kwamen echter niet voor niets bij Godfried terecht; Trekken aan de lijn was een groot probleem.

Aangezien ik niet meer zo heel jong ben leverde dat fysieke problemen op (nek en schouderklachten). Dus via internet en eerdere verhalen bij Godfried uitgekomen. Door de lessen bij Godfried leerde we heel anders naar onze hond te kijken. Eigenlijk kreeg ze best veel aandacht, dat moest dus stoppen. Niet iedere keer op haar reageren, niet steeds naar haar toe gaan, wij bepalen wat er gebeurd, dat was al de eerste les, eigenlijk allemaal heel logisch, maar je moet er maar op komen…. Dus dat was de eerste stap.

De tweede was het lopen met een halti. En ja, boxermensen,dat gaat ook met een boxer. In eerste instantie groot verzet, maar eigenlijk na ongeveer 10 min. met Godfried lukte dit. Thuis was het in het begin net Ioor van Whinney de Pooh die treurig staat te kijken, maar na steeds langere stukjes te lopen gaat dat nu prima. Eigenlijk was ons doel best wel bereikt na zo’n 2 maanden, maar je hoort zoveel leuke tips op de cursus waar je wat aan hebt dat we deze graantjes mee wilde pikken.

Maar het trekken aan de lijn was grotendeels voorbij. Nu pas zijn we twee weken naar Zweden geweest, Boukje was constant bij ons, we konden en wilde haar niet alleen laten in het vakantiehuisje. Nu merken we wel dat we terug naar af moeten en dat gaat heel goed na alle tips bij Godfried. Weer wat negeren, opdrachten geven en wij bepalen wat er gebeurd, geen “aangeleerde flauwekul” meer (cursisten weten wat ik bedoel en zullen (hopelijk) glimlachen…..

Wijzelf vonden de cursus heel erg leerzaam omdat je heel anders met je hond omgaat. Wat het oplevert bepaalt uiteindelijk jijzelf. Wij kwamen voor het trekken aan de lijn, maar het heeft ons meer plezier met onze hond opgeleverd. “Meer in balans met je hond ….en daar gaat het om”.

Kijk maar wat je ermee kunt,ik zou nog veel meer kunnen vertellen (en doe dat ook aan hondenliefhebbers). De foto’s : degene waar ik met Boukje aan het strand zit vind ik echt een IN BALANS foto,zo voelde het ook. De andere foto is dat je ook plezierig en rustig met een nieuwsgierige,enthousiaste boxer in een stad kunt lopen.

Ine Muijzers en echtgenoot