Max

Mag ik me even voorstellen. Ik heet Max, een Old English Buldog en ben in België geboren. Laatst heb ik met mijn bazin (Marieke Reijnders) de knalangstcursus gevolgd. Op de eerste les begonnen we te spelen met de baas en Godfried maakte allerlei geluiden. Dit ging best goed. Toen kwam Godfried vlakbij me met twee tamboerijnen “knallen”. Dat vond ik echt doodeng en probeerde te vluchten. Mijn bazin had me echter vast aan de riem en ik draaide me helemaal vast om haar benen. Van Godfried moest ze blijven staan en hij ging door met de tamboerijnen. Ik probeerde weg te komen, maar vluchten kon niet meer.

Toen hield Godfried op en gingen we nog met andere geluiden oefenen. Dat ging wel weer. Wat was ik blij toen ik naar huis kon. In de week die erop volgde, oefende mijn bazin en bazen (Ludie en Tim), met allerlei harde geluiden en een tamboerijn. Ik werd steeds relaxter en verviel niet meer in vluchtgedrag. Ik vond het helemaal niet meer eng en snuffelde overal aan wat die geluiden veroorzaakte. Op de tweede les ging het goed, zelfs met het afschieten van het alarmpistool (naast me) vond ik niet eng ( ik voelde me een bink). Aan het einde van de les mocht mijn bazin het alarmpistool mee naar huis nemen. We oefende goed (ook met andere geluiden) en ik vond het wel goed allemaal. Ik was echt relaxt. Ook bij “rotjes” die op straat afgevuurd worden.

Ik raad mijn mede lotgenoten en hun bazen dan ook echt een knalangst cursus aan. Verder wens ik iedereen een heel fijn uiteinde en een fantastisch nieuwjaar. Godfried, namens mijn bazen en mezelf wil ik je hartelijk bedanken!!!

Poot,
Max

Olga Kilkens