Rex

Het begon allemaal ’n half jaar geleden (of zelfs al veel eerder). Wanneer en waardoor het begon weten we niet precies maar dat het er langzaam ingeslopen is, is zeker. De volgende problemen deden zich voor:-baknijd,-fel blaffen naar mensen op straat,-blaffen naar honden binnen ons dorp,-hyper (vooral in de auto als we gaan wandelen buiten ons eigen dorp), maar het belangrijkste héél wantrouwend en bang ten opzichte van ons. En toen Rex dan op ’n geven moment buiten tijdens het wandelen ’n man bijna aanviel was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

Nu moest er iets gebeuren anders waren we genoodzaakt hem weg te doen,want we vertrouwde onze eigen hond niet meer. Na vragen aan bekende en zoeken op internet kwamen we bij Godfried terecht. Eerst op spreekuur. Toen hij ’n plan van aanpak had opgezet zijn we direct aan de slag gegaan. Eerst moest er thuis het een en ander veranderen waaronder hem negeren en niet meer spelen of wandelen. Nou dat was voor Rex al een grote straf. Het hielp ook wel, maar daarmee was ons probleem nog niet opgelost. Want hij borstelde nog altijd dus besloot Godfried hem privé onder zijn hoede te nemen. De eerste dag al ging het mis, want Rex vloog hem al naar z’n keel toen hij ‘m wou aanraken. Dus eerst maar ‘ns ’n weekje negeren en toen heeft Godfried hem op Bachdruppels gezet. Wonderbaarlijk na ’n half uur al kon hij ‘m korte momenten aanraken en na verloop van duur ging het ook al beter en begon Rex zelf contact te zoeken. Zo is hij dan bijna 4 weken bij ‘m geweest. Nu denken we zelf dat het socialiseren met “zijn hond Dito en z’n kat” ook veel invloed heeft gehad.

In die tussentijd waren we ook gestart met de TTouch lessen. En nu ’n half jaar na aanvang gaat het al véél beter met Rex. Hij blaft niet meer naar mensen op straat, heeft geen baknijd meer en het belangrijkste is dat hij ons en wij hem weer vertrouwen. Het gaat thuis heel goed Hij borstelt en gromt niet meer naar ons. Natuurlijk moeten we eraan blijven werken en zijn er ups en downs, maar we zijn heel blij dat we eraan begonnen zijn. Het was het geld dubbel en dik waard, want we hebben Rex niet hoeven weg te doen.

Natascha Baars en Frans