Noa en bordercollie Fa

Noa Dohmen en Fa

Noa en bordercollie Fa

Onze lieve Bordercollie ‘Fa’ kwam anderhalf jaar geleden bij ons wonen. Ze was toen 1,5 jaar oud. Het is een ontzettend lieve en energieke hond, die goed luistert. Fa liep meestal los want aan de riem lopen was een ramp, zo trok ze aan de lijn. En al helemaal langs een weg waar veel verkeer was. Dan begon ze heel hard te trekken aan de riem, te blaffen en wilde naar de auto’s toe rennen.

Er was geen land meer mee te bezeilen.

Na een jaar lang alles te hebben geprobeerd hebben we de Hondentolk ingeschakeld en gevraagd om te helpen. Eerst hadden we een intakegesprek in de praktijk van Godfried Dols om uit te zoeken wat het probleem en de oorzaak daarvan was. Daarna is Godfried naar ons thuis gekomen om gelijk te beginnen met praktische oefeningen. We zijn met Godfried en Fa langs een drukke weg gaan lopen om oefeningen te doen. Na 30 minuten was het probleem verholpen. Ongelofelijk maar waar!

Het probleem met trekken en uitvallen was in no time opgelost!

Godfried gaf tips waarmee wij zelf de weken erna aan de slag konden om goed resultaat te behouden. En om te zorgen dat er geen terugval in oud gedrag kwam. We konden te allen tijden advies vragen, waar we dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Een vervolgafspraak was niet nodig.

Fa kan nu rustig langs de weg lopen. We zijn er ontzettend blij mee! Godfried, heel erg bedankt voor de professionele hulp en het snelle resultaat!

Noah en Fa

© Godfried Dols – de Hondentolk ®


Godfried Dols is oprichter-eigenaar van Honden-Gedragspraktijk de Hondentolk ®. In zijn praktijk behandelt hij d.m.v. gedragstherapie klachten over gedrag van honden op relationele en holistische basis.