Mag ik een slipketting gebruiken als ik op les ga?

Het antwoord is een eenduidig “NEE”! Bij de hondentolk® hondenscholen wordt geen gebruik gemaakt van slipkettingen, prikbanden, stroombanden of welke geweldsmiddelen dan ook! Sterker nog, zelfs al de aanwezigheid van een hond met een slipketting (o.i.d.) op een van onze leslocaties, is verboden.

De reden moge duidelijk zijn: moderne trainingsmethoden en -inzichten maken het gebruik van geweldsmiddelen onnodig. Daarnaast -en nog belangrijker- is het dat wij op een respectvolle wijze met dieren willen omgaan. Het geeft geen pas ons boven de dieren te stellen, hen in huis te halen en dan achtereenvolgens harde methoden toe te passen om het dier in het gareel te dwingen! Dat getuigt slechts van gebrek aan kennis, inzicht en respect. Zelfs het gebruik van leren slipbanden of een zogenaamde jachtlijn is niet toegestaan!

Juist doordat de hondentolk® een duidelijke eigen en vooruitstrevende visie ontwikkelde waarin onder andere het gebruik van geweldsmiddelen taboe is, dwong hij zichzelf op zoek te gaan naar alternatieve en diervriendelijke methoden. Dat is een proces welk reeds jaren geleden begonnen is en tot de huidige positie van de hondentolk® als marktleider geleid heeft.

Godfried Dols