Wanneer moet mijn puppy zindelijk zijn?

Als alles goed gegaan is met de zindelijkheidstraining zal uw puppy zo rond de 16de week zindelijk zijn. Dat heeft u dan gedaan door zeer regelmatig met de puppy naar de plekken te gaan waar hij later ook zijn behoefte zal moeten kunnen doen. Als hij zo rond de 16de week heel af en toe een plas binnen doet kunt u dat zien als een ‘ongelukje’. Dat zal binnen enkele weken vanzelf stoppen als u gewoon verder gaat met de zindelijkheidstraining.

Is het echter zo dat het hondje met regelmaat nog binnen plast of zelfs poept, dan is er iets niet goed gegaan. Vanzelf zal het dan niet beter worden, ook niet als u met de training verder gaat! In dat geval heeft u hulp nodig van een gedragsdeskundige die de situatie onder de loep neemt en u adviseert over de nodige aanpassingen in de training. Langer wachten maakt de kans groot dat het een blijvend probleem kan worden. Het is van groot belang dat u zich laat adviseren.

In dat geval kunt u het beste een afspraak maken voor een spreekuur van onze gedragsdeskundige, Godfried Dols. U krijgt dan gedegen advies over de te nemen stappen om het probleem op te lossen. Voor een afspraak kunt u bellen met kantoor: 06-22 22 73 90 (Di-vr 10-15 uur).

Godfried Dols